kitaplar

gi

Gelecek için Eğitim – Farklı Ülkelerde Program Geliştirme Çalışmaları

gelecekiçineğitim.pdf (Tanıtım)

öytÖğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı.pdf (Tanıtım)

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI (ÖT-MT) dersi, eğitim fakültelerinin ders programlarında yapılan son düzenlemelere göre öğretmenlik sertifikası programında tüm bilim dalları için zorunlu ders olarak programda yerini almıştır.
21. yüzyılda bilimde ve teknolojideki hızlı değişmeler eğitim alanını da etkilemiş ve yeni teknolojilerin eğitimde kullanılmasına başlanmıştır.
Öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı, öğretim hizmetlerinin nitelikli hale getirilmesinde en belirleyici Öğeler olarak görülmektedir. ÖT-MT, hem nitelikli eğitim hizmeti sunmak hem de eğitimdeki teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve en son gelişmiş öğretim teknolojilerini sınıf ortamında kullanmak isteyen aday öğretmenlere bir el kitabı olarak hazırlanmıştır.

çzBu yapıt, öğretmen adayları ile halen öğretmen olarak çalışanlar için hazırlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarında okutulan dersler için hazırladığı yeni öğretim programlarında yapılandırmacılık ve çoklu zeka kuramı uygulamalarını öğrenme sürecinin merkezine almıştır. Eğitimde çoklu zeka uygulamalarının sistem içinde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanması bu yapıtın ortaya çıkma gerekçesini oluşturmuştur.

ebgegitim bilimine giris.pdf

Bu yapıt, öğretmenlik mesleğini ve mesleğin temelini oluşturan eğitim bilimi alanını tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu tanıtım, öğretmenlik mesleğinde deneyim kazanmış ve daha sonra akademik kariyere girmiş eğitim fakültelerinde görevli kimi eğitimciler tarafından yapılmıştır.

Bu yapıtta yer alan konular, YÖK tarafından belirlenen yeni kur tanımına uygun olarak seçilmiştir.

Eğitim bilimi yazın alanında iyi örnekler verebilme çabasıyla ekip yaklaşımıyla hazırlanan bu yapıtın, tüm öğretmen adaylarına ve halen çalışmakta olan meslektaşlara yararlı olması beklenmektedir.
Kitap, kuram ve uygulama olmak üzere iki temel boyut üzerine kurgulanmıştır. Eğitimde çoklu zeka uygulamalarının kuramsal yönü, geniş bir alan yazın taramasıyla ele alınmış; uygulama boyutu ise ilköğretim okulları 1-5 sınıflarında okutulan dersler için hazırlanan plan örnekleriyle donatılmıştır. Bu kitapta yer alan plan örnekleri, çoklu zekanın kuramdan uygulamaya yansıtılmasında “uygulanabilirlik” ve yeni programlara dönük “gerçekleşebilirlik” ölçütlerine göre hazırlanmıştır. Bu yapıtın öğretmenlere özgün örnekler sunmasına ve yaratıcı etkinliklerin ortaya çıkmasında esin kaynağı olmasına özen gösterilmiştir.

pg                gr        gö                                    rh                 yt         es     sz                      eg                  egg

Yorum bırakın