Süreli Yayınlar

 

Kuram ve Uygulamada Eğitim Bilimleri (KUYEB)      http://www.edam.com.tr/kuyeb/tr/default.asp

kuyeb           Kuram ve Uygulamada Eğitim Bilimleri (KUYEB) dergisi, 2001 yılında yayıma başlayan 2009’dan itibaren ise yılda 4 kez [özel sayılar hariç olmak üzere] (Kış, Bahar, Yaz, Güz) Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları, İletişim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. (EDAM) tarafından yayımlanan hakemli bir dergidir. KUYEB’te Türkçe (Genişletilmiş İngilizce özeti ile birlikte) ve İngilizce makaleler yayımlanır. KUYEB’de, eğitimin tüm alanları ile ilgili nicel, nitel araştırmalara, en son literatürü kapsamlı biçimde değerlendiren derlemelere, meta-analiz çalışmalarına, model önerilerine, olgu sunularına, tartışmalara ve benzeri özgün yazılara yer verilir.

Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi http://www.kalemacademy.com/

kalem     KALEM Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi (KUEİBD), KALEM International Journal of Educational and Human Sciences (ISSN:2146-5606) uluslararası düzeyde yayın yapan ve kâr kar amacı gütmeyen bilimsel ve akademik bir dergidir. KUEİBD, Aralık ve Haziran aylarında olmak üzere, yılda iki kez, çevrim içi (çevrimiçi) ve basılı olarak yayınlananır.

KUEİBD ‘in ilgi alanı eğitim ve insan bilimleridir. Her bireyin özgün bir varlık olduğu gerçeğinden hareketle, insanın geliştirilmesi onun bir bütün olarak etraflı biçimde (sosyal, psikolojik, felsefi, antropolojik  vb) bütün yönleriyle ele alıp incelemeyi gerektirmektedir.Bu bağlamda yer alan bilimsel çalışmalar derginin ilgi alanı içinde kabul edilmektedir.

 

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi http://www.gefad.gazi.edu.tr/

gaziGazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi (GEFAD) eğitim alanlarında özgün araştırma makaleleri yayımlayan hakemli bir dergidir. Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında olmak üzere yılda üç kez yayınlanır. Tüm bilim insanlarının yazılarına açıktır.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi http://www.suje.sakarya.edu.tr/index.php/suje/issue/view/9/showToc

??????????????????? Eğitim Bilimleri Enstitüsü Kurulu sorumluluğu her yıl üçüncü yayınlanır Eğitim Sakarya Üniversitesi Dergisi, eğitim alanında uluslararası hakemli bir dergi olarak Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından yayınlanan başlanmıştır.Eğitim Sakarya Üniversitesi Dergisi eğitim çeşitli alanlarında öğrenim akademisyenler çalışmalarını yayınlamak ve ilgili çalışmalar erişebilir hangi referans kaynağı olmayı hedeflemektedir. Derginin temel amacı artırmak ve için yaymak eğitim farklı alanlarda literatür . Eğitim Sakarya Üniversitesi Dergisi eğitimin farklı alanlarında nicel, nitel ve literatür çalışmaları yayınlamak için kurulmuştur.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

http://e-dergi.atauni.edu.tr/index.php/SBED

atBu dergi açık kaynak kodlu bir dergi hazırlama ve yayınlama yazılımı olan Açık Dergi Sistemleri (Open Journal Systems) yazılımı 2.2.4.0 sürümünü kullanmaktadır. ADS olarak kısaltılan bu yazılım Public Knowledge Project tarafından geliştirilmiştir ve geliştirilmesi sürdürülmekte ve (GNU General Public License) lisansı ile dağıtılmaktadır.

 

                             

Yorum bırakın